Electrische Auto’s 2

Er kwamen nog wat reacties over het artikel van electrische auto’s.

Er werd voorgerekend dat je niet “leeg” kwam te staan. In de reacties ging iedereen uit van volle accu’s. Maar laten we nog eens naar de realiteit kijken.

Als je in een sneeuwfile komt heb je echt geen volle capaciteit accu’s meer. Je hebt al tijd gereden, dus laten we eens uitgaan van halve capaciteit. Gemiddeld rijdt een electrische auto 400km. Bij kou is dat max. 300 km.

Als je nog halve capaciteit hebt is dat dan nog 150 km. Maar als je stilstaat in de file laadt de auto niet terug. Maar natuurlijk in de kou zet je wel de verwarming aan.

Als we ruim meten heb je nog hooguit 2 uur over om te verwarmen. Dan zijn de accu’s echt leeg. Geen verwarming meer. Maar erger, als de file oplost en het verkeer weer op gang komt blijft jouw elektrische staan. En aangezien dat er meerdere zullen staan die lege accu’s hebben zullen de hulpdiensten niet snel alle gestrande electrische auto’s kunnen wegslepen.

En als je dan afgeleverd wordt bij een laadstation zal het daar ook wachten worden. Op wintersport met een electrische auto….?

U liever dan ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.