Rutte en Kuipers

We hebben het al eerder over gehad. Nederland heeft altijd tijdens de pandemie overal achteraan gelopen en te laat gereageerd. Weet U nog, mondkapjes waren schijnveiligheid, toen ze eigenlijk wel nuttig waren mochten we geen goeie kapje want die waren voor de zorg. Dus werden overal mondkapjes vandaan getoverd. En zelfs een politicus die zei dat hij het voor niets allemaal zou regelen kreeg maar liefst 100 miljoen te leen, stak een kleine 20 miljoen in zijn en zakken van vriendjes.

Iedereen valt over de 20 miljoen euro, maar de mondkapjes bleken troep en liggen ergens weg te rotten. Volgens mij moet de man niet alleen de stiekem verkregen winst terug betalen maar ook nog eens de 80 miljoen euro die hij van Rutte geleend heeft.

Maar we dwalen af, in alles waren we te laat totdat Omicron opdook.

Van Dissel kwam met een veel te pessimistische berekening hetgeen  wij al voor kerst schreven. Immers hij berekende alles op een veel agressiever eerste variant van het virus en bovendien waren we in het begin helemaal nog niet gevaccineerd. Maar het doemdenken bracht Rutte met de Jonge op het idee om dan maar eens voorop te lopen en Nederland ging als enige land ter wereld geheel op slot. Protesten waren er genoeg maar het leek niet te helpen.

De nieuwe minister trad aan en er kwam een persconferentie en sommige bedrijfstakken mochten weer open. En toen Kuipers zijn woordje deed konden we zien dat hij diverse keren naar Rutte keek. Hij was duidelijk bang wat verkeerds te zeggen. Je zal de almachtige leider toch tegen spreken….

De versoepelingen waren natuurlijk peanuts. De horeca , cultuur, dierentuinen, bioscopen, ze moesten allemaal nog dicht blijven. De protesten, waarvan de beelden de hele wereld rond gingen waren alles zeggend. Het overgrote deel van de horeca was ten einde raad. Reserves waren al in rook opgegaan.

Je zal maar je leven lang gewerkt hebben en een leuk bedrijf opgebouwd hebben en dan door een paar politici die geen idee hebben wat zich echt in het land afspeelt nog verder de nek omgedraaid worden. De horeca kondigde terecht aan dan maar illegaal open te gaan. Zelfs een zeer aangeslagen Gordon gaf aan gewoon open te gaan met zijn horeca zaken.

Alles leidde ertoe dat er een nieuwe persconferentie kwam en nu mochten er weer meer zaken en instellingen open. Tegen de wil van een morrend OMT in. Ja logisch, Rutte moet zijn ballen redden. Het mooie, eigenlijk walgende is nog dat de voorzitter van horeca Nederland verklaarde “blij” met de verruimingen te zijn. Hij had gewoon voor zijn leden totale opening moeten eisen !!

Het wordt tijd dat we net als wat langzamerhand in meerdere landen gebeurt alles maar los laten. We testen ons suf. En wat dan? Je bent positief maar je voelt je nauwelijks ziek. Maar wel thuis blijven en de mensen om je heen ook. De ziekenhuisopnames dalen dagelijks. Maar we melden wel duizenden besmettingen die dan thuis zitten. De hele economie ligt op zijn kont.  Laat het los, stop met testen, we testen toch ook niet of je griep hebt…?

Stoppen met testen, gewoon alles weer open gooien.  Iedereen is vrij om wel of niet te vaccineren. Wat de niet revaccineerden wel moeten beseffen is dat 90% van COVID patiënten niet gevaccineerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.