Omicron

Wij schreven er al eerder over. Het grootste probleem van COVID is de onvoldoende capaciteit van IC bedden in Nederland. Als je nu naar de Kamerdebatten luistert begint dat bij aardig wat politici door te dringen. Maar er zijn er nog altijd, zoals Rutte zelf ook die daar nog steeds niet naar luisteren. Rutte daarop aangesproken begint dan een wazig verhaal over medium care bedden dat voldoende zou zijn maar geeft geen antwoord op de vele vragen wanneer de IC capaciteit uitgebreid gaat worden.

Wij zeggen nogmaals, maak geld vrij voor opleiding van zorg personeel en gooi de salarissen in de zorg omhoog. Ziekenhuizen hoeven niet bijgebouwd te worden, er staan er nog een aantal leeg dankzij het beleid van kabinet Rutte.

Omicron, is een besmettelijker virus dan wat we tot nog toe hadden. Het verspreidt zich sneller. Dat weten we ondertussen als een feit. Maar wat we ook weten is dat de gevolgen van Omicron veel minder heftig zijn dan de vorige varianten. Wat keelpijn, misselijk zijn de meest voorkomende klachten. Maar ons OMT loopt over van zeer negatieven aannames en Rutte en de Jonge nemen terstond het advies over en gooien Nederland op slot.

En nu ook nog eens een quarantaine verplichting voor mensen die vanuit de Verenigde Staten naar ons land reizen. Als je in de VS bent dan val je echt om van verbazing want hoewel het aantal besmettingen met Omicron ook enorm hoog is gaat al het leven gewoon door. Uit eten…. geen probleem. Een oud en nieuw party…geen probleem.

Wanneer worden Rutte en de Jonge eens wakker. Ze staan zo onderhand alleen met al hun regeltjes. Misschien moeten ze die mobieltjes eens met rust laten als andere politici spreken. (overigens hoogst onbeschoft hoe de Jonge standaard zijn mobieltje pakt als mensen met wie hij het op zich al oneens is gaan praten….)

Nu is er weer een nieuw punt, de oversterfte. Voor Rutte en de Jonge aanleiding voor nog strengere maatregelen, voor de tegenstanders zoals FVD is de oversterfte te wijten aan prikken en hartfalen.

Is het U wel eens opgevallen dat leden koninklijke huizen wereld wijd, geslaagde artiesten of andere mensen zonder financiële zorgen wel erg oud worden. Ik heb daar wel eens een arts naar gevraagd of zij soms met hormonen behandeld worden. Het antwoord was eigenlijk heel simpel, als je geen zorgen hebt, heb je doorgaans geen stress. En stress is nu eenmaal een belangrijke doodsoorzaak.

En dat brengt ons weer terug naar de oversterfte. Tienduizenden ondernemers zien hun bedrijf waarvoor ze vaak hun leven lang voor gewerkt hebben ter ziele gaan door de maatregelen van ons kabinet. De steun is onvoldoende en vele ondernemers hebben hun potje voor hun oude dag al opgegeten met eerdere maatregelen en zitten nu met een lege kas. Stress is het gevolg en hartfalen komt dan snel om de hoek kijken…En er zijn aanzienlijk meer zelfmoorden dan voorheen door mensen die het niet meer ziet zitten. Zo kun je ook zeggen dat er door te strenge maatregelen doden vallen…