We blijven op het verkeerde spoor…

Nog even terug denken aan wat van Dissel zei….als ik aanneem, in het meest ongunstige scenario….

Hij vergeleek de Omicron met de situatie 2 jaar geleden. Hij rekende door met die gegevens van besmettingen en ziekenhuis opnames. Tja en dan zag het er niet goed uit voor de zorg natuurlijk.

Rutte en de Jonge hadden al weer met open mond naar onze “wijze oude” van Dissel geluisterd, en ja, wat de rest van de wereld doet kijken we even niet naar. We lopen altijd achterop en laten we nu iets doen wat de wereld verder niet doet:

We gooien alles op slot. Alleen essentiële zaken houden we open. Uhh.

Slijterij, ja dat is essentieel. `Coffeeshops…ja daar verkopen ze wiet, dus ook essentieel. Sportscholen… nee gooi die maar helemaal dicht. Daar is over nagedacht….niet dus.

Enthousiast helpt ons kabinet de Nederlandse ondernemers weer verder de afgrond in.

Den Haag maakt 2 grote fouten.:

  • Ze zijn zich na 2 jaar er nog niet van bewust dat de zorg behoorlijk opgeschaald dient te worden. Gesloten ziekenhuizen moeten zo snel mogelijk weer open en er moet geld vrij gemaakt worden om mensen voor de zorg op te leiden. Betaal die mensen een fatsoenlijk loon. Bezuinigen op zorg is schandalig, kost mensenlevens en bedrijven gaan failliet.
  • De 2de fout is natuurlijk de berekening van Van Dissel. Het vergelijk met de eerste Corona golf houdt alleen al geen stand omdat in vergelijking met toen, nu meer dan 80 % gevaccineerd is. De rest van de wereld ziet ook dat Omicron besmettelijker is, maar ook dat het minder schadelijk is. Zeker als je gevaccineerd bent.

Van Dissel, ga nog eens opnieuw denken over wat je Nederland hebt aangedaan met je pessimistisch aannames. Dan kan Nederland gewoon weer open.