Het schandalige regeeraccoord

Of je nu links of rechts bent, het regeer akkoord is ronduit schandalig te noemen. Nederland ligt, net als de rest van de wereld al 2 jaar in de ban van COVID.

De eerste verschijnselen van COVID waren er vlak nadat Nederland door kabinet Rutte diverse ziekenhuizen gesloten had uit bezuiniging. Al snel nadat COVId opdook bleek dat dit een alarmerend virus was en veel van de zorg zou vergen. Ook dat het dodelijk was voor de zwakkere van de maatschappij.

Je zou zeggen dat de sluiting van de ziekenhuizen opnieuw bekeken zou worden. Maar nee, we gooien het hele land uiteindelijk op slot. waarom….? Omdat de zorg het niet aan kan.

Nu zullen er mensen zeggen , ja maar dat is de overmacht van het virus. Maar herinnert U zich nog dat alle maatregelen genomen werden omdat de zorg het niet aan kon….?? Dat is nu al 2 jaar zo, maar de zorg wordt niet uitgebreid.

Sommige zullen zeggen, maar dat is niet alleen in Nederland. Nou, het aantal IC bedden per 100.000 inwoners is in Nederland het allerlaagst van alle Europese landen !!!!

Duitsland heeft bijvoorbeeld 8 x meer IC bedden per 100.000 inwoners dan Nederland. Vandaar dat er COVID patiënten naar Duitsland overgebracht worden.

Dan denk je, verwacht je dat in het nieuwe regeerakkoord staat dat de IC capaciteit op korte termijn opgeschaald moet worden. Nou niets te vinden. Wel kunnen we lezen dat op de zorg gewoon bezuinigd blijft worden. ….Bezuinigd…..?  Ja. In plaats van uitbreiden gaan we verder bezuinigen.

De nieuwe variant duikt in alle landen op. Overal zegt men het verspreidt zich snel, maar het is niet een ernstige variant en we kunnen het aan. Nou Nederland is geheel op slot. want onze virologen vrezen dat de geringe en beperkte capaciteit in de ziekenhuizen het weer niet aan kan.

Een ding is zeker, het virus gaat nooit meer weg. We moeten per direct de ziekenhuis en IC capaciteit opschalen. Maar nee, er wordt liever 60 miljard over de balk gegooid met waanzinnige milieu projecten.

Wanneer komt er eens iemand die het kabinet dagvaart om de zorg op niveau te brengen? rechters spreken zich ook tegen het kabinet uit om het milieu te sparen, dus waarom niet om onze gezondheid te beschermen.